Houtkachels
– Scandinavisch design

Bij RAIS vindt u een grote selectie houtkachels van de hoogste kwaliteit.

Met een houtkachel van RAIS krijgt u:

Een tijdloos meubelstuk dat een gezellige en warme sfeer in huis creëert

Scandinavisch design, solide handwerk en hoge kwaliteit

De mogelijkheid om zelf precies de houtkachel te ontwerpen die bij uw huis past. Ga hier aan de slag.

U kunt bij een houtkachel van RAIS verschillende accessoires kiezen.

Accessoires voor houtkachels

Multiboxes

De mooie multiboxen voor Nexo, Viva L en Q-Be bieden nieuwe mogelijkheden om van de houtkachel of gashaard een uniek designelement te maken in uw interieur. Gebruik één of meer multiboxen voor het bewaren van brandhout of boeken, of als zitplaats met een mooi kussen.

Draaisokkel

Bij veel van de vrijstaande houtkachels van RAIS hebt u de mogelijkheid om er een draaisokkel bij te kopen om de houtkachel 360◦ te kunnen draaien, zodat u in de hele kamer van het vuur kunt genieten.

Glasplaten

Elegante glasplaten van gehard glas die perfect passen bij de vorm van de kachel. Ze kunnen onder de kachel worden geschoven om onder de glasplaat schoon te maken.

CleverAir

CleverAir is een automatische klep die de luchttoevoer reguleert voor een optimale verbranding. U hoeft de klep niet meer zelf te openen en te sluiten – leg gewoon hout erop en de rest wordt door de kachel geregeld.

AirSystem

AirSystem zorgt voor een optimale verbranding door lucht van buiten direct naar de houtkachel te voeren. Bijzonder geschikt voor nieuwere laagenergiewoningen en goed geïsoleerde huizen.

Warmteopslagmodule

Warmteopslagmodules voor bijvoorbeeld de RAIS Pilar nemen energie van het vuur op om geleidelijk warmte af te geven in de ruimte – ook lang nadat het vuur gedoofd is. Zo bereikt u een optimaal energieverbruik en een aangename kamertemperatuur.

Gids: wat u moet overwegen voordat u een nieuwe houtkachel kiest

Er zijn veel dingen die u moet overwegen bij de aanschaf van een nieuwe houtkachel. Er zijn veel verschillende soorten – op het gebied van uiterlijk, afmetingen en functies. Misschien denkt u ook na over welke houtkachel een lange levensduur, grote gebruiksvriendelijkheid of goed warmterendement heeft. Lees verder om te ontdekken welke houtkachel voor u de juiste is.
Denk na over de afmetingen van de houtkachel
Hierbij gaat het er vooral om aan hoeveel warmte u behoefte hebt in de kamer die met de nieuwe houtkachel moet worden verwarmd. Als de houtkachel voornamelijk gebruikt gaat worden voor verwarming en niet alleen voor de gezelligheid, kunt u als vuistregel aanhouden dat een houtkachel 10 m2 per kW verwarmt. Een houtkachel van 7 kW kan dus een ruimte van maximaal 70 m2 verwarmen.
Denk na over de plaatsing van de houtkachel
Het is belangrijk om rekening te houden met waar de kachel wordt geplaatst en of u voor een vrijstaande houtkachel of een ingebouwde inzetkachel kiest. De plaatsing heeft onder andere invloed op of de kachel een bovenafvoer of een achterafvoer naar de schoorsteen moet krijgen. Daarnaast moet de vloer het gewicht van de houtkachel kunnen dragen en moet er een bepaalde veiligheidsafstand zijn tussen de kachel en brandbaar materiaal. Verdiep u altijd in de nationale wetgeving op dit gebied.
Denk na over de staat van de schoorsteen
Controleer altijd of de schoorsteen voldoet aan de geldende nationale eisen voor het aansluiting van een houtkachel. U moet onder andere controleren of de schoorsteen dicht is en of de trek voldoende is. U kunt een schoorsteenveger laten bekijken of uw schoorsteen in orde is.
Denk na over hoe de houtkachel eruit moet zien

Het design van de kachel is in hoge mate een kwestie van uw persoonlijke smaak. Rond, vierkant, hoog, laag – er zijn vele mogelijkheden en u moet kiezen wat het beste in uw huis past. Op https://www.rais.com/be/rais-customized kunt u zelf de verschillende mogelijkheden bekijken voor handgrepen, kleuren, hoogtes en nog veel meer.

Denk na over welke extra functies u wilt

Alle houtkachels van RAIS hebben luchtreiniging, wat betekent dat de warmte van de verbranding omlaag stroomt over de ruit zodat die vrij blijft van roetresten. Daarnaast kunt u kiezen voor de CleverAir-functie, een automatische afsluiter die automatisch zorgt voor een optimale verbranding. U hoeft dan niet zelf na te denken wanneer u de afsluiter moet openen en sluiten – u hoeft alleen maar hout op het vuur te leggen. Als u de kachel snel en gemakkelijk wilt kunnen aansteken, kunt u kiezen voor een gaskachel, die u met één druk op de afstandsbediening kunt aansteken.


Houtkachels – Scandinavisch design

Bij RAIS vindt u een grote selectie houtkachels van de beste kwaliteit. Ontdek nieuwe standaards voor het verwarmen van uw huis met een houtkachel met een mooi design. Met unieke oplossingen bieden wij u een tijdloos, esthetisch meubelstuk dat uw huis een gezellige sfeer geeft. Met een combinatie van solide handwerk en nieuwe technologie krijgt u een houtkachel die gegarandeerd aan uw verwachtingen voldoet. Al onze houtkachels zijn ontworpen en gemaakt in de Scandinavische designtraditie - elegant en functioneel.

Ontwerp uw eigen houtkachel

Ontwerp uw eigen houtkachel en maak hem precies zoals u wilt. Ga hier aan de slag.

Webbureau ITTP