Zelf ontwerpen...
Indsatse - RAIS

Inbouwcassettes

Slim design voor een lichte, zwevende uitstraling en fantastische warmte

Indsatse - RAIS

Kachels

Uniek design geïnspireerd door de stijl van een sterke Scandinavische traditie

Indsatse - RAIS

Gaskachels

Laaiende vlammen en de charme van een echte haard – met een druk op de knop

Indsatse - RAIS

Accessoires

Fraaie en functionele accessoires van hoge kwaliteit

Indsatse - RAIS

Buiten

Een warm verzamelpunt in de open lucht

RAIS Customized – ontwerp uw eigen houtkachel

Gebruik onze Customizer en ontwerp uw eigen houtkachel of gashaard. Verken en test onze vele unieke ontwerpdetails voordat u uw definitieve keuze maakt. U kunt allerlei details combineren en zelf de kleur, handgreep, hoogte, deuren en nog veel meer kiezen.

Zelf ontwerpen

RAIS CATALOGUE 2019/20

HIER BEKIJKEN

Blader door onze catalogi en vind veel inspiratie voor uw huis. Bekijk het goede design dat al onze houtkachels, gashaarden en buitenproducten kenmerkt en laat u inspireren door mooie foto's en prachtige verhalen.

Mooie, goed gemaakte, hoogwaardige producten verdienen een beetje extra. Haal een catalogus bij onze dichtstbijzijnde dealer of bekijk alles hier op onze website.

In de catalogus vindt u onze houtkachels, inzethaarden, buitenproducten en accessoires. Ons assortiment gashaarden vindt u in ons gasmagazine.

 

Design en kwaliteit uit Scandinavië

Bij het kopen van een houtkachel is het belangrijk om na te denken over welke houtkachel voor u de juiste is. Een nieuwe houtkachel wordt een natuurlijke ontmoetingsplek voor het hele gezin en zorgt heel wat jaren voor warmte en gezelligheid. Daarom is het belangrijk dat u echt een goede keuze maakt. Bij RAIS hebben we een enorme selectie houtkachels, inzethaarden en gashaarden, dus u vindt er ongetwijfeld een die past bij uw huis en uw wensen.Lees verder.

De gezelligheid van een houtkachel

Een houtkachel van RAIS fungeert uitstekend als zowel een gezellig element als een warmtebron in uw huis. Al onze houtkachels en inzethaarden hebben grote ruiten die goed zicht bieden op het vuur, zodat u echt kunt genieten van de dansende vlammen. De grote ruiten (en in sommige gevallen ook het zijglas) geven haast het gevoel van een open haard. U krijgt dus altijd de gezellige en relaxte sfeer van het knetterende vuur. Als het ook belangrijk is dat de houtkachel kan worden gebruikt voor extra verwarming, moet u kijken naar het vermogen (kWh) van de verschillende modellen. Raadpleeg de specificaties en kies een hoger kWh als de houtkachel grotere ruimtes moet kunnen opwarmen – en een lager kWh voor het verwarmen van kleinere ruimtes. U vindt ongetwijfeld een houtkachel of inzethaard die bij u en uw behoeften past.

Hout of gas?

Met een houtkachel of gashaard van RAIS hebt u de vrijheid om precies de kachel en de stijl te ontwerpen die bij uw smaak passen. Probeer hier onze Customizer en geef uw innerlijke ontwerper de ruimte – kies uit verschillende elementen die uw nieuwe houtkachel samen een geheel eigen uiterlijk geven. U kunt kiezen uit veel verschillende kleuren, hoogtes, deuren, wel of geen zijglas, handgrepen en nog veel meer. Probeer het eens uit en creëer uw eigen favoriet. Vergeet niet dat u ook kunt kiezen voor een gekleurde schoorsteenbuis die bij de kachel past, zodat u een complete designoplossing van vloer tot plafond krijgt. Een gekleurde schoorsteenbuis met vrijwel onzichtbare verbindingen geeft de houtkachel een exclusieve en complete uitstraling. U kunt uw keuze helemaal afmaken met elegante bodemplaten, haardgereedschap en andere accessoires. Al onze accessoires zijn gemaakt van kwaliteitsmaterialen in een modern Scandinavisch design. Voeg ook opbergruimte voor brandhout toe met onze mooie houtkasten, die leverbaar zijn in veel verschillende varianten. De houtkachel kan fungeren als een heel uniek designelement in uw interieur – bijna als een meubelstuk op zich. Daarnaast bieden wij ons slimme AirSystem, waarmee externe lucht van buiten naar de verbranding wordt toegevoerd. Dat is vooral ideaal in laagenergiewoningen, goed geïsoleerde huizen en nieuwbouwwoningen.

Kwaliteit staat voorop

Alle houtkachels, inzethaarden en gashaarden van RAIS worden gemaakt in de Scandinavische designtraditie, die nooit concessies doet aan de kwaliteit. Bij RAIS werken we uitsluitend met de beste materialen van de hoogste kwaliteit. We doen alles om het best mogelijke product te maken – elke keer opnieuw. Daarom kunt u eropaan dat u een product krijgt waar u heel lang plezier aan zult beleven. Bovendien bieden wij u de mogelijkheid om de garantie te verlengen tot maar liefst acht jaar als u een houtkachel of een inzethaard bij ons koopt. U hoeft alleen maar uw kachel online te registreren nadat u die hebt ontvangen, en dan geldt de uitgebreide garantie acht jaar lang. Een designhoutkachel van RAIS is daarom een logische keuze als u een houtkachel zoekt met een mooi design, een hoge gebruiksvriendelijkheid en niet in de laatste plaats een lange levensduur.

U kunt ook kiezen uit ons grote assortiment inzethaarden. Of u nu een nieuw huis bouwt of uw bestaande woning verbouwt, een inzethaard kan precies het detail zijn dat uw huis een eigen karakter geeft. RAIS past bij elke architectuur en opent een wereld aan interieuropties. Plaats uw nieuwe inzethaard in een bestaande open haard of gebruik hem als opvallende roomdivider, om een hoek af te ronden of om twee kamers met elkaar te verbinden. Wij maken inzethaarden met glas aan één, twee of drie kanten en met de mogelijkheid om ze eenvoudig in verschillende materialen in te bouwen. Zo kunt u gemakkelijk precies de uitstraling creëren die u wilt. Inspiratie nodig? Bekijk onze catalogus of volg ons op Instagram voor veel inspiratie voor mooie haardoplossingen uit het echte leven. Maak bijvoorbeeld een elegante opbergplek voor brandhout, verf de haard in een mooie contrastkleur of creëer een gezellige zithoek naast het warme vuur – met uw fantasie als enige beperking!

Milieuvriendelijke houtkachel

Al onze moderne, nieuwe houtkachels hebben een elegant design en prachtige milieugegevens. Dat betekent dat u een houtkachel krijgt die fungeert als een gegarandeerd stijlelement in uw interieur en als een echte warmtebron met zo weinig mogelijk invloed op het milieu. Al onze houtkachels voldoen aan de allerstrengste Europese milieueisen en stoten slechts zeer kleine hoeveelheden restdeeltjes uit. Nieuwe houtkachels stoten vijf keer zo weinig, of zelfs nog minder, restdeeltjes uit dan oude houtkachels. U kunt dus een positieve bijdrage aan het milieu leveren door uw oude houtkachel te vervangen door een nieuwe, milieuvriendelijke kachel. En vergeet niet dat u zelf ook bijdraagt aan het minimaliseren van de uitstoot van deeltjes door uw kachel op de juiste manier te stoken. Dat houdt in dat het brandhout droog en schoon moet zijn en dat u de kachel niet moet aansteken met briketten, krantenpapier en dergelijke. Schone verbranding hangt in hoge mate af van hoe er wordt gestookt en welke materialen er worden gebruikt. Als u niet zeker weet hoe u moet stoken, kunt u hier onze handleiding voor correct stoken raadplegen.

Warmte en gezelligheid zonder hout

De nieuwste, moderne toevoeging aan ons assortiment is onze lijn met mooie en milieuvriendelijke gashaarden. Hier vindt u zowel vrijstaande modellen die u al kent van onze klassieke houtkachels (Nexo, Viva L en Q-Tee) als onze Viso Gas-inbouwgashaarden . Maar liefst 16 verschillende modellen met verschillende afmetingen en met glas aan één, twee of drie kanten. Net zoals bij onze inzethaarden zijn er eindeloze mogelijkheden voor mooi inbouwen. Bovendien is er voor een gashaard geen volledige schoorsteen nodig, maar alleen een rookkanaal, dat gemakkelijk kan worden geplaatst. Dat biedt mogelijkheden voor flexibele oplossingen, doordat u bijvoorbeeld een gashaard kunt plaatsen op plekken waar het niet mogelijk is om een traditionele schoorsteen te maken. Kies bijvoorbeeld een hoekmodel of gebruik de gashaard als roomdivider, waarbij het vuur zichtbaar is vanuit twee verschillende ruimtes. De mogelijkheden zijn legio! De gashaarden van RAIS kunnen worden aangesloten op flessengas, aardgas of stadsgas, afhankelijk van de mogelijkheden die u hebt. U bedient de haard met de meegeleverde afstandsbediening, waarmee u de vlammen hoger of lager zet, de temperatuur en timer instelt enzovoort. U kunt bijvoorbeeld instellen dat de haard op bepaalde tijden aan- en uitgaat, of alleen op bepaalde weekdagen. U kunt ook een wifimodule aanschaffen waarmee u de gashaard met uw smartphone of tablet kunt bedienen. Daarvoor hoeft u alleen maar de app MyFire te downloaden. De gashaarden van RAIS zijn het summum van gemak – leun achterover, druk op de knop en geniet van het vuur.

Breng RAIS naar buiten

Breid uw leefruimte uit met onze mooie en unieke Outdoor producten. Een mooie buitenhaard of een grill voor in de tuin zorgt voor veel gezelligheid en is een fijne ontmoetingsplek voor het hele gezin. Onze Outdoor-serie is een voorbeeld van traditioneel, Scandinavisch vakmanschap met patina dat is ontstaan door wind, weer en zout water. Bekijk hier onze hele selectie.

Twijfelt u of hebt u vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze dealers, die experts zijn in de installatie van houtkachels, inzethaarden en gashaarden. Zij kunnen u helpen met het vinden van precies de juiste oplossing en kunnen u deskundig adviseren over de mogelijkheden voor afvoer en inbouw. Met andere vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice.