&noscript=1 />

Houtkachel installeren

Voor het installeren van uw nieuwe houtkachel gelden een aantal algemene regels voor de plaatsing waaraan u zich moet houden. De kachel moet altijd worden gemonteerd volgens de geldende nationale wetgeving en de instructies op het merkplaatje van de houtkachel. Bekijk daarom vóór de montage altijd de nationale wetgeving.

Regels voor plaatsing:

  1. De schoorsteen moet hoog genoeg en in goede staat zijn, zodat de trek goed is. De schoorsteen moet voldoende trek hebben, zodat de houtkachel na de montage goed werkt. Neem contact op met een plaatselijke schoorsteenveger voor meer informatie over de installatie.
  2. Controleer of de ruimte waarin de houtkachel moet worden geïnstalleerd, voldoende frisse lucht heeft. Een afzuigkap kan bijvoorbeeld zorgen voor onderdruk, waardoor de trek in de schoorsteen minder wordt. Dat kan vooral gebeuren in nieuwere, goed geïsoleerde huizen. In veel gevallen kunt u uw kachel installeren met het RAIS AirSystem. Met het AirSystem trekt de kachel lucht voor de verbranding van buitenaf naar binnen via een afzonderlijk kanaal, en dat werkt onafhankelijk van de luchtomstandigheden in de ruimte.
  3. Onderzoek voordat u begint met het plaatsen of de vloer het gewicht van de houtkachel en de schoorsteen kan dragen.
  4. De meeste RAIS-kachels hebben een gesloten onderkant en kunnen op alle gebruikelijke vloeren worden geplaatst. De vloer rondom de kachel moet echter worden afgedekt. Wij leveren glasplaten die in de vorm passen en alleen maar naar de kachel geschoven hoeven te worden. Als de kachel geen gesloten onderkant heeft, moet deze op een niet-brandbare vloer of een niet-brandbare plaat worden geplaatst. Let er ook op dat u zich houdt aan de minimale afstanden tot brandbaar materiaal, die staan vermeld op het merkplaatje van de houtkachel. Lees de gebruiksaanwijzing vóór de installatie.
  5. Breng nooit zelf wijzigingen aan in de technische functies van de houtkachel en volg altijd de montage-instructies van de leverancier of schoorsteenveger. Ongeautoriseerde veranderingen of verkeerde plaatsing kunnen risico’s met zich meebrengen bij het gebruik van de houtkachel en kunnen de brandstofeconomie verminderen. Bovendien vervalt de garantie op de houtkachel in deze gevallen.

Webbureau ITTP