&noscript=1 />

Houtkachel/gashaard en prijs

Prijs en kwaliteit hangen samen

Een kachel voor in huis is een grote investering en er is zeker reden om goed na te denken over uw keuze.

Alle houtkachels en gashaarden van RAIS zijn het resultaat van een doordacht design, dat niet alleen zichtbaar is, maar ook merkbaar bij het dagelijkse gebruik van onze kachels. Hieronder leest u meer over enkele van de unieke eigenschappen die bijdragen aan de hoge kwaliteit.

CleverAir™

Voor een groot deel van onze vrijstaande houtkachels kunt u CleverAir aanschaffen. CleverAir is een automatisch ventiel dat zelf de toevoer van lucht naar de verbranding regelt. U hoeft zelf dus alleen maar hout op het vuur te leggen – de rest doet de houtkachel zelf.

Advanced Glass Concept©

Als het om houtkachels gaat, zijn schone ruiten en goed zicht op de vlammen uiteraard belangrijk. Bij RAIS werken we daar voortdurend aan, met behulp van verschillende soorten glasoplossingen. Door gecoat glas of tweelaags glas te gebruiken, wordt een deel van de stralingswarmte gereflecteerd. Zo bereiken we een snellere opwarming en een hogere temperatuur in onze verbrandingskamers. Die snelle opwarming en hogere temperatuur voorkomen het risico op roetvorming en zorgen zo voor schone ruiten. Dit bijzondere concept noemen we Advanced Glass Concept.

Geoptimaliseerde verbranding

Al onze houtkachels en inzethaarden voldoen natuurlijk aan de allerstrengste eisen voor efficiëntie en uitstoot van restdeeltjes. De verbranding wordt geoptimaliseerd in ons eigen testcentrum, waar elke houtkachel en inzethaard wordt geëvalueerd en getest voordat hij in productie gaat. Dat betekent schone ruiten en een schone verbranding.

Volledige designoplossingen – van houtkachel tot schoorsteen

We weten dat precies de juiste finish en de laatste weloverwogen details belangrijk zijn bij de inrichting van uw huis. Daarom hebben wij rookkanalen in dezelfde kleur als de kachel. De rookkanalen zijn leverbaar in de zes verschillende kleuren die we kennen van de houtkachels. Daarnaast zijn er schoorsteenbuizen van roestvrij staal. Bij de montage van de rookkanalen worden de afzonderlijke delen heel eenvoudig in elkaar geschoven, waarbij de naden haast onzichtbaar zijn.

Als u kijkt naar de prijs voor een specifieke kachel, moet u ook nagaan wat de installatie gaat kosten. Plus eventuele kleinere bedragen voor de goedkeuring van de installatie.

Bekijk onze selectie houtkachels en inzethaarden.

Voor inzethaarden, en vooral inzethaarden op gas, kan de prijs voor de installatie wat hoger zijn dan voor vrijstaande kachels – afhankelijk van de omstandigheden. Maar bedenk ook dat voor gashaarden één afvoerbuis genoeg is.

Bekijk onze collectie gaskachels.

Uw dealer kan u adviseren op basis van uitgebreide ervaring en staat altijd klaar om u te helpen bij uw keuze. Hier vindt u de dichtstbijzijnde dealer.

Webbureau ITTP