&noscript=1 />

De juiste houtkachel kiezen

Inspiratie. Overweging. En één keuze tegelijk...

Als u een nieuwe houtkachel zoekt, moet u de juiste keuzes maken, zodat uw nieuwe kachel precies voldoet aan uw wensen op het gebied van esthetiek en functionaliteit, en past op de plaats waar hij moet komen te staan. Met deze checklist helpen we u op weg.

Gas of hout?

Ga uit van een normale dag of van uw levensstijl. Hebt u het op normale dagen druk? Wilt u met één klik een gemakkelijk en snel gezellig vuur? Dan kunt u overwegen of een gashaard bij uw behoeften past.

Vind u het leuk om zelf hout uit het bos te halen - of van de houtstapel in de tuin? Is het een deel van de beleving om met hout te steken en hout op het vuur te leggen? Dan is een op hout gestookte houtkachel of inzethaard misschien een must voor u.

Inbouw of vrijstaand?

Bedenk of het beter staat als de kachel wordt ingebouwd in een muur of hoek, of in een wand als roomdivider. Dat biedt veel mogelijkheden voor de inrichting en bespaart vloerruimte.

Of misschien wilt u liever de kachel beleven als een designstuk in uw woning? Dan moet u misschien kiezen voor een vrijstaande kachel.

Alleen voor de gezelligheid – of ook voor verwarming?

Als u echt een goede warmtebron nodig hebt in uw woning, moet u een model kiezen dat warmte levert. Bedenk dat onze grotere kachels en gashaarden worden gekenmerkt door het feit dat ze ook mooi branden bij laag vuur. Bekijk de specificaties of praat met uw dealer.

Kleur en details?

Vervolgens kunt u voor veel van onze houtkachels en gashaarden een kleur en een groot aantal details kiezen – probeer onze Customizer op deze pagina. Bekijk ook de keuzemogelijkheden voor het frame en andere accessoires voor een inzethaard. De keuze is breed – laat u inspireren door onze catalogus, die u op deze pagina vindt:

Gascatalogus

Houtkachelcatalogus

Webbureau ITTP