&noscript=1 />

Gedachten over een iets gemakkelijker dagelijks leven...

Det er ikke altid alder eller dovenskab eller travlhed, det handler om. Det kan også bare være en trang til at bruge sin tid anderledes.

Het heeft niet altijd te maken met leeftijd of luiheid of drukte. Je kunt ook gewoon de behoefte voelen om je tijd anders te gebruiken.

Zo overweeg ik momenteel om mijn paard in te ruilen voor een zeekajak. Dat betekent niet dat ik niet gek ben op mijn paard - ik ken hem al sinds zijn geboorte. Maar. Hij neemt veel van mijn tijd in beslag. Aan de ene kant moet hij worden gevoerd. En aan de andere kant is er ook werk te doen... Oké, een zeekajak moet je ook schoonmaken en onderhouden, maar verder ligt die gewoon mooi op mij te wachten tot mijn volgende tochtje...

Ik heb ook een houtkachel. En die moet ook worden gevoerd, en zo af en toe moet er as uit worden verwijderd. Maar ik hou van het fysieke werk dat gedaan moet worden voordat er brandhout ligt voor de winter. En een stukje in de frisse lucht door de tuin lopen om meer hout te halen geeft je hersenen ook wat nieuwe zuurstof...

LowRes Billy Bolton Paper House Project Sandbrook Road 071 Edit

Anderen kiezen voor een iets gemakkelijker dagelijks leven. Bijvoorbeeld de familie Rosenberg-Eilersen, die in een nieuwbouwhuis in het noorden van Londen woont. Hier is de keuze gevallen op een houtkachel die gas gebruikt. Convenient.

LowRes Billy Bolton Paper House Project Sandbrook Road 265 HDR Edit
LowRes Billy Bolton Paper House Project Sandbrook Road 243 Edit

Voor het stel was de Deense kwaliteitskachel van RAIS de “Biggest extravagance” van het huis, zoals ze antwoorden op de vraag van het tijdschrift Self Build & Design. Maar ze wilden absoluut een “cosy inviting feel” in de woonkamer op de begane grond van het drie verdiepingen tellende huis. “What the Danes call Hygge", zeggen ze.

LowRes Billy Bolton Paper House Project Sandbrook Road 230 HDR Edit

Als je het niet weet, kun je het niet zien - dat hun nieuwe Q-Tee 2 gas gebruikt. Maar dat doet hij wel. Een kachel zoals deze kan alle gebruikelijke gassoorten gebruiken. Toch zie je niet meteen op het eerste gezicht het verschil tussen een RAIS die hout gebruikt en een die gas gebruikt.

Het verschil tussen een paard en een zeekajak is daarentegen overduidelijk.

LowRes Billy Bolton Paper House Project Sandbrook Road 333 HDR Edit
LowRes Billy Bolton Paper House Project Sandbrook Road 212 Edit

Webbureau ITTP