&noscript=1 />

ADVANCED GLASS CONCEPT®

RAIS-houtkachels staan bekend om hun roetvrije glazen ruiten en het mooie vlambeeld. Het geheim achter deze unieke eigenschappen is onze holistische benadering van het glas in de verbrandingskamer. Dat betekent dat we voor elke houtkachel een hele reeks tests uitvoeren om er zeker van te zijn dat we precies het juiste type glas kiezen, dat niet alleen een perfect zicht op de vlammen biedt maar ook een hoog warmte-effect. Onze selectie glastypes omvat onder meer dubbel glas en bijzondere infraroodcoatings. We sluiten geen compromissen en gebruiken alleen het beste keramische glas op de markt. Kies

Advanced Glass Concept® voor een vuur dat perfect brandt en er precies zo uitziet als u zich had voorgesteld. De samenstelling van de verschillende soorten glas kan per kachel variëren – maar altijd met hetzelfde doel voor ogen: de beste voorwaarden scheppen voor roetvrij glas en een mooi zich op de vlammen.


INFRAROODCOATING
Glas dat is behandeld met een infraroodcoating reflecteert zeven keer zoveel warmtestraling terug in de verbrandingskamer. Daardoor stijgt de verbrandingstemperatuur, wat zorgt voor een betere energieefficiëntie, een lager verbruik van brandhout, uitstekende uitstootcijfers en mooie vlammen.

ZELFREINIGEND GLAS
Om ervoor te zorgen dat u door de glazen ruiten vrij zicht hebt op de dansende vlammen, stuurt ons geavanceerde reinigingssysteem voortdurend voorverwarmde verbrandingslucht door de verbrandingskamer. Die reinigt het glas van binnenuit en houdt het vrij van roet.

STRALINGSWARMTE
Een constant aangename en warme kamertemperatuur met behulp van matige stralingswarmte, zelfs bij kachels met grote glazen ruiten.

DUBBEL GLAS
Dubbel glas vermindert de warmtestraling en voorkomt dat moderne laagenergiewoningen en passieve woningen oververhit raken.


SYMBOLEN VOOR AGC:

Ruiten met dubbel glas en infraroodcoating

Ruiten met dubbel glas

Ruiten met infraroodcoating

Ruiten met enkel glas

Webbureau ITTP