Personuppgiftspolicy

Inledning
När du besöker vår webbplats samlas det in uppgifter om dig som används för att anpassa och förbättra vårt innehåll och för att öka värdet av de annonser som visas på webbplatsen. Om du inte vill att dina personuppgifter ska samlas in bör du radera dina cookies (se instruktioner) och undvika fortsatta besök på webbplatsen. Nedan berättar vi mer om vilka personuppgifter som samlas in, deras ändamål och vilka tredje parter som har åtkomst till dem.

Cookies
Webbplatsen använder cookies, eller kakor, d.v.s. en textfil som sparas på din dator, mobil eller liknande för att känna igen den, komma ihåg inställningar, mäta statistik och rikta annonser. Cookies kan inte innehålla skadlig kod, exempelvis virus, och samlar ingen personlig information.

Det går att radera eller blockera cookies. Se instruktioner: http://minecookies.org/cookiehandtering
Om du raderar eller blockerar cookies kan annonserna komma att bli mindre relevanta för dig och visas oftare. Du kan dessutom riskera att webbplatsen inte fungerar optimalt, samt att du inte kan få åtkomst till visst innehåll.
Webbplatsen innehåller cookies från tredje part som i varierande grad kan omfatta följande:

Lista över använda cookies
Vi använder cookies för att anpassa vårt innehåll och våra annonser, för att visa dig funktioner från sociala medier och för att analysera vår trafik. Vi delar även information om din användning av vår webbplats med våra partners (länk eller namn) inom sociala medier, annonseringspartners och analyspartners. Våra partners kan kombinera denna information med andra uppgifter som du har gett dem, eller som de har samlat in från din användning av deras tjänster. 

Cookies är små textfiler som kan användas av webbplatser för att ge användaren en mer effektiv upplevelse. 

Lagen slår fast att vi får spara cookies på din enhet om de är strikt nödvändiga för att säkra leveransen av den tjänst som du uttryckligen har begärt att få använda. För alla andra typer av cookies måste vi inhämta ditt samtycke. 

Den här webbplatsen innehåller olika typer av cookies. Några cookies kommer från tredjepartstjänster som visas på våra sidor.

Du kan när som helst ändra eller återkalla ditt samtycke via Cookiedeklarationen på vår webbplats genom att klicka på den lilla ikonen nere till vänster på webbplatsen.

Ditt samtycke gäller följande domäner: rais.com

Integritetspolicy
Personuppgifter är alla former av information som i någon grad kan kopplas till dig. När du använder vår webbplats samlar vi in och behandlar en rad sådana uppgifter. Det sker exempelvis vid allmän åtkomst till innehåll, om du anmäler dig till vårt nyhetsbrev, deltar i tävlingar eller undersökningar, registrerar dig som användare eller abonnent eller vid övrig användning av våra tjänster.

Vi samlar in och behandlar i allmänhet följande typer av uppgifter: Ett unikt ID och teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk placering samt vilka sidor du klickar på (intressen). I den mån du själv ger explicit samtycke till detta och själv skriver in informationen behandlas dessutom följande: Namn, telefonnummer, e-post, adress och betalningsuppgifter. Detta sker oftast i förbindelse med upprättande av en prenumeration på nyhetsbrev eller en återförsäljarinloggning.

Säkerhet
Vi har inrättat tekniska och organisatoriska åtgärder som skydd mot att dina uppgifter oavsiktligt eller utan tillåtelse raderas, offentliggörs, förloras, förvanskas eller kommer till utomståendes kännedom, missbrukas eller på annat sätt behandlas i strid med lagstiftningen.

Ändamål
Uppgifterna används för att identifiera dig som användare och visa dig de annonser som med störst sannolikhet är relevanta för dig, för att registrera dina köp och betalningar, samt för att kunna leverera de tjänster som du har efterfrågat, till exempel nyhetsbrev. Dessutom använder vi uppgifterna för att optimera våra tjänster och vårt innehåll.

Lagringens varaktighet
Uppgifterna lagras så länge som det är tillåtet i enlighet med lagstiftningen, och vi raderar dem när de inte längre behövs. Varaktigheten beror på uppgifternas karaktär och skälet till lagring. Det går därför inte att ange någon generell tidsgräns när uppgifter raderas.

Överföring av uppgifter
Information om din användning av webbplatsen, vilka annonser du tar emot och ev. klickar på, geografisk placering, kön och ålderssegment m.m. överförs till tredje part i den mån dessa uppgifter är kända. Du kan se vilka tredje parter det handlar om i avsnittet ”Cookies” ovan. Uppgifterna används för riktning av annonser.

Vi använder dessutom en rad tredje parter för lagring och behandling av data. Dessa behandlar uteslutande uppgifter för vår räkning och får inte använda dem för egna ändamål.
Överföring av personuppgifter som namn och e-post m.m. kan enbart ske om du ger ditt samtycke till det. Vi använder enbart personuppgiftsbiträden i EU eller i länder som kan ge dina uppgifter tillräckligt skydd.

Information och invändningar
Du har rätt att få information om vilka personuppgifter vi behandlar om dig. Du kan dessutom när som helst göra invändningar mot att uppgifter behandlas. Du kan även återkalla ditt samtycke till att uppgifter om dig behandlas. Om de uppgifter som behandlas om dig är felaktiga har du rätt till rättelse eller radering. Ett meddelande om detta kan skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Om du vill klaga på vår behandling av dina personuppgifter har du även möjlighet att kontakta Integritetsskyddsmyndigheten.

Utgivare
Webbplatsen ägs och publiceras av:

RAIS A/S
Industrivej 20
9900 Frederikshavn
Danmark
Telefon: +45 98 47 90 33
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbureau ITTP