Zelf ontwerpen...
Installation af brændeovne og indsatse

Installatie

Wanneer u uw nieuwe houtkachel installeert, zijn er een aantal algemene regels die u moet volgen:

De kachel moet altijd worden geïnstalleerd in overeenstemming met de huidige nationale regelgevingen en de instructies die beschreven zijn in de conformiteitsverklaring van de kachels. U moet daarvoor contact opnemen met de lokale autoriteiten voordat u de kachel installeert en aansluit.

  1. De schoorsteen moet hoog genoeg zijn en in een conditie die voor een goede doortrek zorgt. De schoorsteen moet voldoende doortrek hebben, zodat de kachel kan werken waarvoor hij bedoeld is. Neem contact op met uw lokale brandweer voor meer informatie.
  2. Zorg ervoor dat de kamer waar de houtkachel geïnstalleerd moet worden voldoende toevoer van verse lucht heeft. Een keukenventilator in gebruik kan bijvoorbeeld lage druk creëren, waardoor de doortrek van de schoorsteen verkleint.
  3. Onderzoek of de vloer het gewicht van de houtkachel en de schoorsteen kan dragen.
  4. Plaats de houtkachel altijd op een niet-brandbare ondergrond. Zorg er ook voor dat er een minimumafstand van brandbare materialen behouden blijft, zoals vermeld staat in de conformiteitsverklaring.
  5. Maak nooit aanpassingen aan de technische functies van de kachel. Volg altijd de instructies van de verdeler en schoorsteenveger. Ongeoorloofdewijzigingen of onjuiste instellingen kunnen leiden tot een risico bij het gebruik van de houtkachel en kunnen ook een negatieve invloed hebben op de verwarmingskosten. Bovendien maken ze de kachelgarantie ongeldig.