Onvergelijkbaar uitzicht in al zijn eenvoud…

Het begon allemaal met een gesprek over een buitendouche… En het werd een moderne variant van een woning in drie delen. Drie delen in een U-vorm. Woning. Oranjerie. En een derde deel. Ontworpen door Baks Arkitekter.

HØRNING 21 RAIS 85

Vroeger woonde het echtpaar in een villa in de stad. Maar ze werden verliefd op een pand op het platteland met een heel bijzondere ligging. Eigenlijk werden ze verliefd op die ligging, want het oude pand werd met de grond gelijk gemaakt.

Nu genieten ze – vanaf het hoogste punt in het landschap – van het uitzicht over de heuvel en het dal. Het panorama dat gedurende de dag verandert van donker naar licht en weer naar donker, de wisseling van de seizoenen en het verloop van het jaar.

Ja, het huis wordt bijna overspoeld met licht, en dat geldt natuurlijk ook voor de oranjerie.

HØRNING 21 RAIS 97
HØRNING 21 RAIS 93

Vooral ‘s avonds zit er leven in het hart van het huis - een RAIS Visio 2:1. Die is midden in het grondplan geplaatst en straalt zijn vlambeeld uit naar beide kanten van de deelmuur die als roomdivider fungeert. De twee zijden van de muur zijn ingericht als brandhoutrek.

HØRNING 21 RAIS 55

HØRNING 21 RAIS 58

Dit is gestroomlijnde eenvoud - en dat wil ik dubbel onderstrepen… Nergens zijn overbodige details - niet binnen en niet buiten. Mooi en eenvoudig. En gemaakt van tegels, hout en zink.

HØRNING 21 RAIS 73

HØRNING 21 RAIS 80

Als het idee uitzicht en eenvoud was, dan is dat absoluut gelukt. Alsjeblieft. Zo gemakkelijk is het om je te laten inspireren :)

Webbureau ITTP