The Nordic Barn House: met drie haarden - en midden in het bos…

Ik blijf het altijd spannend vinden om een huis te bezoeken waarvan ik weet dat er iets heel bijzonders van is gemaakt.

Orangeri VIVA L 21 RAIS 125
topbilleder blog thenordicbarnhouse

En dit keer ga ik naar de eigen woning van architect Bruno Jakobsen, waar hij woont met zijn partner en twee tieners.

The Nordic Barn House. Een moderne interpretatie van een uit twee delen bestaand pand, uitgevoerd in Scandinavische materialen. En ceder.

SKOVHUSET 21 RAIS 129
topbilleder blog thenordicbarnhouse

Het gezin droomde er al lang van om meer in de natuur te leven. En hier is natuur – overal rondom het huis. Op 9000 vierkante meter beschermd bos. De aangelegde tuin is niet meer dan een houten terras langs de zuidkant van het huis. Verder staat er nog steeds alleen maar bos rondom de woning, die op het hoogste punt van het terrein ligt. Toch kun je het huis pas zien als je er bijna bent.

SKOVHUSET 21 RAIS 85

Eenmaal binnen is overduidelijk dat we hier te maken hebben met het eigen huis van de architect. De houten details zijn handgemaakt en solide. De indeling is goed doordacht. De verwarming komt van een lucht-warmte-installatie en verschillende houtkachels. Een RAIS Visio 3 L in de keuken. Een Viva L in de oranjerie. Een een RAIS Nexo in de tekenstudio.

Stue Visio 3 L 21 RAIS 26
topbilleder blog thenordicbarnhouse

Vanuit het huis kan het gezin beleven hoe licht en schaduw grafische effecten creëren tussen de hoge, slanke bomen. Van buitenaf gaat het huis op in de natuur zonder op te vallen. Heerlijke rust en puur architectonisch. En midden in de rust en stilte van het grote bos…

Webbureau ITTP