&noscript=1 />

The Nordic Barn House: met drie haarden - en midden in het bos

Ik blijf het altijd spannend vinden om een huis te bezoeken waarvan ik weet dat er iets heel bijzonders van is gemaakt. En dit keer ga ik naar de eigen woning van architect Bruno Jakobsen, waar hij woont met zijn partner en twee tieners. The Nordic Barn House. Een moderne interpretatie van een uit twee delen bestaand pand, uitgevoerd in Scandinavische materialen. En ceder.

Viva L

Het gezin droomde er al lang van om meer in de natuur te leven. En hier is natuur – overal rondom het huis. Op 9000 vierkante meter beschermd bos. De aangelegde tuin is niet meer dan een houten terras langs de zuidkant van het huis. Verder staat er nog steeds alleen maar bos rondom de woning, die op het hoogste punt van het terrein ligt. Toch kun je het huis pas zien als je er bijna bent.

Udendørs 2

Eenmaal binnen is overduidelijk dat we hier te maken hebben met het eigen huis van de architect. De houten details zijn handgemaakt en solide. De indeling is goed doordacht. De verwarming komt van een lucht-warmte-installatie en verschillende houtkachels. Een RAIS Visio 3 L in de keuken. Een Viva L in de oranjerie. Een een RAIS Nexo in de tekenstudio.

Visio 3L

Vanuit het huis kan het gezin beleven hoe licht en schaduw grafische effecten creëren tussen de hoge, slanke bomen. Van buitenaf gaat het huis op in de natuur zonder op te vallen. Heerlijke rust en puur architectonisch. En midden in de rust en stilte van het grote bos…

Nexo

Webbureau ITTP